Postup přípravy:Doporučený poměr káva/voda. 240 ml vody / 24 g kávy nebo 2 šálky 360ml vody/ 36g kávy.Káva musí být čerstvá a namletá na střední hrubost.Ideální kávy na začátek...
Postup přípravy:Doporučený poměr káva/voda. 240 ml vody / 24 g kávy nebo 2 šálky 360ml vody/ 36g kávy.Káva musí být čerstvá a namletá na střední hrubost.Ideální kávy na začátek...
Postup přípravy:Doporučený poměr káva/voda. 240 ml vody / 24 g kávy nebo 2 šálky 360ml vody/ 36g kávy.Káva musí být čerstvá a namletá na střední hrubost.Ideální kávy na začátek jsou naše Costa Rica nebo nějaká ovocitější Afrika. Hořké kávy bez acidity na filtru moc nevyniknou.Doporučuji začít degustačními balíčky napr tenhle degustační balení KolumbusTeplota vody musí být 96-94 °C a voda by měla být ideálně filtrovaná.Papírový filtr přeložte asi 1cm v místě skladu a vložte jej do dripperu.Dripper postavte na šálek nebo na nádobku do které budete filtr připravovat a propláchněte horkou vodou filtr i nádobku.Vodu vylijte a do filtru nasypte kávu.Kávu pomaly zalejte cca 40 ml a tým kávu spaříte.Poté zapnete stopky a pomalu krouživými pohyby zalijte kávu požadovaným množstvým vody na 2 nebo 1 šálku.Extrakce by měla trvat cca 1-2 minuty. Káva musí kvést a nesmí se udělat díra uprostřed.Káva když pomaly chladne má jinou chuť ideální teplota je 57 °C.
Sada Barista kit obsahuje :
Vše na přípravu filtrované kávy v jednom balení
Konvička na kávu s objemem 0,7
Dripper - skleněný překapávač
Odměrka na jednu nebo 2 porce v balení
Filtrační papíry
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.